11 oktober 2018

Over mij

Mijn naam is Charlotte ten Horn-Joosten en ik woon in Horst in Noord-Limburg. 

Na jaren werkzaam te zijn geweest als jurist in het bedrijfsleven en het vervullen van een aantal interim opdrachten heb ik besloten om mijn eigen juridisch adviesbureau te starten. Reden om voor mijzelf te beginnen was dat de laatste twee interim opdrachten mij erg goed zijn bevallen.

 

Ik vind het leuk om telkens weer met nieuwe bedrijven in contact te komen en daar bij te dragen met het opstellen en beoordelen van allerlei contracten en eventuele andere zaken die op mijn pad komen.

 

De afgelopen 18 jaar heb ik in eerste instantie als juridisch medewerker en later als jurist veel ervaring opgedaan in diverse sectoren (overheid, vastgoed, agrarische en de automotive sector) en heb ik onder andere gewerkt bij internationale bedrijven Nunhems (destijds onderdeel van Bayer) en Bosal. Hierdoor heb ik veel kennis opgedaan van het contractenrecht.  

In november 2017 heb ik de opleiding gevolgd tot Privacy Officer CIPP/E (Certified Information Privacy Professional/Europe). Ook ben ik aangesloten bij de IAPP (International Association of Privacy Professionals). Als lid van de IAPP ben ik verplicht om mijn kennis actueel te houden, om mijn lidmaatschap van de IAPP te kunnen behouden. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Juristen Vereniging en de Beroepsorganisatie van Bedrijfsjuridisch adviseurs.

Wilt u meer informatie over de bedrijven waar ik allemaal gewerkt heb, kijk dan even op mijn LinkedIn profiel

 

Lidmaatschappen

           The International Association of Privacy Professionals

     Nederlandse Juristen Vereniging (NJV)

 

Projecten die ik steun

Het doel van onze stichting is het ondersteunen van Lotus Private School in Mpongwe, Zambia. Deze school is opgericht door de uit Baarlo afkomstige Jennifer Peeters en de Zambiaanse Terry Wamundila. Zij willen met deze school onderwijs toegankelijk maken, enerzijds voor de kinderen uit dit deel van Mpongwe die anders te ver moeten lopen, anderzijds heel nadrukkelijk ook voor de meisjes uit de buurt die anders niet naar school kunnen gaan. Daarnaast is in de school een OVC-programma geïntegreerd. Via dit project kunnen wezen en anderszins kwetsbare kinderen naar school, omdat hun schoolgeld en andere kosten (uniform, schoolspullen) door een sponsor worden betaald.

Meer informatie over Vrienden van Lotus  vind je hier.